Joka toinen suomalainen avioliitto päättyy eroon. Miksi? Ovatko ne vain täysin merkityksettömiä? Onko merkityksen luominen jotain, jota voisimme oppia niin kotona kuin työpaikalla? Koska viimeksi sanoit puolisollesi, että minä rakastan sinua. Toivottavasti tänään aamulla. Sano se rohkeasti myös asiakkaallesi. Kaikessa mitä teet ja olet hänelle merkityksellinen.

Siinä missä toisten yritysten markkinointi tuntuu toimivan niin toisille se on vain turha kuluerä. Miksi b2b mainonta tuntuu toisista älyttömältä ja miksi b2b markkinointia sosiaalisessa mediassa ei pidetä järkevänä? Markkinointi, niin kuin parisuhdekin on laji, joka aukeaa vain niille, jotka ymmärtävät miten tehdä toinen osapuoli onnelliseksi. Sillä ihminen ylläpitää merkityksellisiä suhteita. Ohessa neljä kohtaa, joiden avulla rakennat merkityksellisiä asiakassuhteita.

1. Mieti mitä merkitset asiakkaallesi ja puolisollesi?

Markkinoinnin maailma on kuin naisten lehdet. Aina löytyy uusi musta. Oli se sitten big data, tuotteistaminen, yhteisömarkkinointi, 360 markkinointi, markkinoinnin mittaaminen tai 4p malli niin kaikki hyviä työkaluja, mutta jokainen toinen toistaan turhempi ellei sen käyttö luo asiakkaallesi merkitystä. Markkinointi ei ole ratkaisu yrityksille, jotka suhtautuvat siihen mekaanisena toimintana. Olen usein sanonut, että jos sinä et ole puolisosi luona, joku muu on. Sama pätee markkinointiin. Mikäli markkinointisi ei luo merkitystä asiakkaallesi se on kuin myyntimies, joka pukeutuu huonosti, käyttäytyy epäkohteliaasti ja tivaa kauppaa kertomatta mitä on myymässä. Mieti siis tarkkaan ymmärrätkö mitä merkitset asiakkaallesi?

2. Selvitä syvällisesti mitä merkitset asiakkaallesi

Asiakkuuksien johtaminen on asiakkaan odotusten johtamista ja lupausten lunastamista. Itse asiassa, jos tarkastellaan b2b asiakkuuksien johtamista, niin se on hyvin yksinkertaista. Luodaan asiakkaalle mahdollisuus kehittää arvolupaustaan ja toimintaansa tarjoamalla heille merkityksellistä palvelua. Mutta mistä tiedät, että se on merkityksellistä? Totuus on usein, että asiakkaasi ostaa sinulta vain siksi, että ei jaksa kilpailuttaa. Sinä satuit eteen ja olit ihan tyydyttävä. Vähän niin kuin monessa parisuhteessa. Vaikka on sorruttu keskinkertaisuuteen voidaan toimintaa aina kehittää. Luoda suhteita, jotka kehittyvät ja luovat onnellisuutta. Helpoin tapa ymmärtää asiakkaasi arvonmuodostusta on kysyä asiasta. Rohjeta kysyä, että miksi me olemme teille merkityksellinen vai olemmeko edes? Ellei olla niin miten olisimme?

3. Ymmärrä miten se merkitys muuttuu arvoksi

Tein 2000-luvun alussa pitkän uran tapahtuma- ja jakelutiemarkkinoinnin saralla ja opin siellä varhain tärkeän asian. Oppiakseni ymmärtämään asiakastani minun tuli ymmärtää hänen asiakkaansa tarpeet. Niinpä menin asiakkaille töihin. Ilmoittauduin jokaiseen mahdolliseen tilaisuuteen päästä asiakastöihin. Opin nopeasti miksi loppuasiakkaat ostivat heidän palveluitaan ja mitä he pitivät arvossaan. Mistä heille asiakkaani palvelu tai tuote loi arvon ja miten se tuli viedä läpi markkinoinnissa. Tämän tiedon varassa pystyimme suunnittelemaan yhä tehokkaampia promootioita ja toimivampia tekniikoita oli sitten haasteena myynnin johtaminen tai markkinoinin kustannusten karsiminen. Ymmärtääksesi miksi asiakkaasi ostaa sinulta sinun tulee aina ymmärtää miten ja miksi hänen asiakkaansa ostavat. Muuten et ymmärrä miten luot yritysasiakkaallesi arvoa.

4. Rakenna b 2 b markkinointisi merkityksen varaan

Yrityksesi toiminnan tulee rakentua kaikilta osiltaan niin, että se luo asiakkaallesi arvoa. Mikäli näin ei ole siinä ei auta markkinoinnin tehostaminen, markkinointiviestintä eikä muutkaan hokkuspokkustemput. Aloita siis myynnin kasvattaminen ja nosta asiakkaasi arvonmuodostus kaiken keskiöön. Älä mieti mitä on markkinointi vaan mieti mitä merkitset asiakkaallesi. Muovaa tuotteesi asiakkaasi arvoketjuun. Hinnoittele se tukemaan asiakkaasi liiketoimintaa. Myy kanavista, joista hän saa lisäarvoa ja kommunikoi merkitys kohtuuttoman selkeästi. Näin tehtyäsi asiakkaasi ihmettelee miksei osta enemmän. Lopuksi varmista, että tuotteesi palvelevat myös hänen loppuasiakastaan. Olet huomaamattasi parisuhteessa, joka ei ole eroavien kasassa.

 

Haluatko saada lisätietoa miten luoda asiakkaallesi lisäarvoa. Varaa 1h ilmainen konsultaatio oheisella lomakkeella. Vain 3 kpl varattu tähän postaukseen.

Nimi (pakollinen)

Yritys (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)