Statistic: Weekly LinkedIn usage of registered users as of May 2014 (in hours) | Statista
Find more statistics at Statista

Luin viikonloppuna ikävän artikkelin New York Timesista. Siinä kerrottiin Justin Sacco nimisestä naisesta. Hän lähetti harkitsemattoman twiitin ja menetti käytännössä kaiken. Työt, parisuhteen mahdollisuudet ja hyvinvointinsa. Twiitti aiheutti kansainvälisen ihmismassojen joukkohysterian, joka nopeasti muuttui todeksi. Google ei unohda helpolla ja sen oppi Justinkin. Toivottavasti Justinin rangaistus on lusittu ja hän pääsee jaloilleen. Moni suomalainen on arkisemmin työnhaussa ja digitaalinen brändi pitäisi kiillottaa. Mistä tulisi aloittaa?

Linkedin on tehokas ammatillisen verkottumisen media. Usein mietin onko parempi olla reipas ja pitää itsensä ajan tasalla vai päivitellä CV:tä kun työt lähtee alta. Yrittäjälle CV on toissijainen asia, mutta ammatillisen näkyvyyden kannalta Linkedin-profiili on ikäänkuin digitaalinen brändi. Varaudutko sinä työllisyysstatuksesi muutoksiin pitämällä digitaalisen brändisi kunnossa?

Työmarkkinat muuttuvat nopeasti. Ei riitä enää, että on hyvä siinä mitä tekee. Tarve tuolle panokselle voi muuttua olemattomaksi nopeasti. Siksi on tärkeää nähdä Linkedin digitaalisen brändinäsi. Ainakin osana sitä. Kun kysyntä palveluille laskee tulee satsata tuotekehitykseen ja kehittää uusia palveluita. Mielellään vahvan digitaalisen brändin alle. On selvää, että tuotekehitys tulisi tehdä ennen kuin kysyntä alkaa laskea. Linkedin-profiili kannattaakin nähdä digitaalisena brändinäsi, jota pitää tuotekehittää koko ajan. Luoda merkitystä brändillesi. Sillä kun joudut tekemään suuria muutoksia toivot, että ihmiset seuraavat niitä suurella mielenkiinnolla säälin sijaan.

Oheisesta graafista ilmenee hyvin miten Linkedin viikottainen käyttö jakautuu. Itse olen pitänyt profiiliani tasaisesti kunnossa ja en koe olevani kovin aktiivinen. Mahdun 0-2 tuntia väliin. Yli puolet eivät kuitenkaan mahdu. Olisi mielenkiintoista pureutua dataan ja selvittää korreloiko työttömyyden kasvu Linkedinissä käytettyyn aikaan. Olettaisin näin. Yhtä todennäköistä on, että tuotekehittämällä profiilisia tasaisesti rakennat digitaalista brändiäsi, joka on kuin laittaisit rahaa pankkiin.